Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Young Choon Park – klassiek pianoconcert

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

9 september 2018, 15:00 - 16:30

Toegang: €15,00

Evenement Navigatie

Young Choon Park

Het theaterseizoen 2018/2019 in Cultuurcentrum Herberg de Pol begint dit jaar al vroeg en wel op zondag 9 september a.s. met een wel heel bijzonder optreden, namelijk een klassiek pianoconcert van de Zuid Koreaanse Young Choon Park. Ze komt er speciaal voor over vanuit Londen waar ze tegenwoordig woont.

De geboren Zuid-Koreaanse pianiste Young-Choon Park begon de studie op de piano toen ze vier! jaar was en gaf haar eerste volledige concert al toen ze zeven was. Op negenjarige leeftijd speelde ze de Beethoven Piano Concerto No.1 met het Seoul Symphony Orchestra. Als wonderkind studeerde ze aan de Juilliard School in New York en later kreeg de hoogste masters graad aan de Hogeschool in München.

Ze maakt intussen uitgebreide tournees met zo’n 50 concerten per jaar in heel Europa, Scandinavië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Ook speelde ze al in grote concertzalen zoals de Birmingham Symphony Hall, St. David’s Hall in Cardiff, Belfast Waterfront Hall en Alice Tully Hall Lincoln Center in New York, de Doelen in Rotterdam, de Frits Philips zaal in Eindhoven, Athenaeum Hall in Boekarest, Tivoli Koncertsalen in Kopenhagen, Gasteig in München, Musikverein in Wenen en de Troldhaugen in Bergen.

Ook deed ze internationale muziekfestivals aan zoals het pianofestival Jacobins de Toulouse, de Choregies d’Orange; Piano à Riom; Les Flaneries muzikale de Reims; Haydn Festival in de Esterhazy Paleis in Eisenstadt; de Festwochen Gmunden (GM); het Schleswig-Holstein Musik Festival; Hohenloher Kultursommer; Kultur Sommer Nordhessen; Cesky Krumlov Festival; Kuhmo Chamber Music Festival; Festival van Vlaanderen; St Olav Festival; Estoril Festival; Varna Festival; Aarhus Festival; Festival Wiltz Luxemburg; Cork Midzomer Festival en in het Verenigd Koninkrijk bij Bath, Salisbury, Brighton, Canterbury, Chelmsford, Bury St Edmunds, Chelsea, Henley-on-Thames, Harrogate, Chichester, Swansea, Guildford, Arundel en City of London.

Young-Choon Park heeft opgetreden voor radio en televisie in vele landen en momenteel worden opnames gemaakt van de complete pianoconcerten van Mozart voor Duchesne Records in België.

“..de pianotechniek was verblindend met haar onverzadigbare kracht en energie, haar technische vaardigheid en nauwkeurigheid waren onberispelijk”
La Libre Belgique

“.. Young Choon Park toont in haar spel echte passie en stijl, evenals een uitstekende technische vaardigheid…”
Sunday Times

“.. .ze verleid je met haar spel zonder te vervallen in droogheid of haarkloverij – niet alleen kracht, vuur en passie, maar ook goede verhoudingen en vorm…”
Suddeutsch Zeitung

“… haar technische bekwaamheid staat buiten kijf, evenals haar prettige ‘touch’ . Young-Choon Park – een naam om te onthouden…”
Arnhemse Courant

Programma

MOZART (1756–1791)                               Sonata No.3 in B flat major KV.281
Allegro
Andante amoroso
Rondeau. Allegro

BEETHOVEN (1770 – 1827)                       Sonata No.23 in F minor op.57
“Appassionata”
Allegro assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo

 INTERVAL

 HAYDN (1732–1809)                                  Sonata in G major Hob.XV1:40
Allegretto innocente
Presto

SCHUBERT (1797 – 1828)                         Sonata No.16  in A minor op.42 D845
Moderato
Andante
Scherzo:allegro vivace
Rondo:allegro vivace

 

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Datum:
9 september 2018
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
€15,00
https://www.diepenheim.nl/tickets/?event_id=71455&p_id=26845" class="et_pb_more_button et_pb_button et_pb_button_one et_pb_custom_button_icon" data-icon="$">BESTEL KAARTEN

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl