Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Week van de Smaak: Van-kop-tot-kont-chef Nel Schellekens

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

14 november 2019, 20:00 - 22:00

Toegang: €15

Evenement Navigatie

Van kop-tot-kont-chef Nel Schellekens geeft in de Week van de Smaak een proefcollege waarbij ze haar voorliefde voor eten en koken met het publiek deelt.

Het volledig gerestaureerde Keunenhuis in Winterswijk is de culinaire proeftuin van Nel Schellekens en haar partner Henk den Herder. De voormalig eigenaresse van restaurant De Gulle Waard in Winterswijk staat bekend als ‘verspillingsvrije chef-kok’. Ze wil iedereen die het maar wil horen, zien en weten inspireren om tot doordachte voedingskeuzes te komen.

Schellekens: “Ik leef voor lekker, goed, puur eten: van een heerlijk maal word ik zielsgelukkig. En dat gevoel wil ik graag met iedereen delen. Met ziel en zaligheid koken met producten die met ziel en zaligheid zijn geproduceerd draagt daaraan bij.” Ze wil leven en werken in een betrouwbaar, open en veilig voedselsysteem. Erop aandringen alles te weten over waar al ons voedsel vandaan komt zodat je er in vertrouwen volop van kunt genieten. Werken naar deze aan waarden gedreven aanpak bevordert duurzame landbouwmethoden, eerlijke behandeling, fairtrade en een lokale, levende economie.

Ze heeft diverse boeken geschreven over haar wijze van koken waarbij niets wordt weggegooid. Tijdens haar proefcollege vertelt Schellekens over deze manier van koken. Als bezoeker word je betrokken bij haar college en kan je proeven van haar ‘kunsten’! Wijnbeleving uit Diepenheim verzorgt het wijnarrangement. Het belooft een smakelijke voorstelling te worden!

Gegevens

Evenement Categorieën:
, ,
Datum:
14 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Website:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Website:
www.herbergdepol.nl