Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Themamaanden Tuinen en Boereneenvoud

Overal in en rond Diepenheim: 

2 augustus 2019, 16:00 - 29 september 2019, 18:00

Evenement Navigatie

De Heerlijckheid Diepenheim; initiator en stimulator van kunst, cultuur en natuur in Diepenheim, presenteert in augustus en september een activiteitenprogramma onder de naam “Tuinen en Boereneenvoud”. Nieuwe evenementen en bestaande projecten zijn voor deze themamaanden gebundeld in een aantrekkelijke agenda. Ontdek de schoonheid van de ongerepte natuur, de fraaie tuinen en aangelegde parken, leer meer over de geschiedenis van het boerenleven en krijg oog voor de buitenkunst die je op verrassende plekken tegenkomt.

UPDATE – Let op: Herberg de Pol en Het Ottenhuis zijn het laatste weekend van september gesloten i.v.m. Schuttersfeesten Diepenheim. De tentoonstellingen zijn dan dus niet te bezichtigen.

Dubbelexpositie van Elisabeth en Marijke Heuff
Van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 29 september, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur, is de dubbelexpositie “Boereneenvoud” te bewonderen. In samenwerking met de Elisabeth Heuff-Kuylaars Stichting stelt Herberg de Pol de schilderijen van Elisabeth Heuff (1910 – 1994) tentoon en zie je in Het Ottenhuis een tentoonstelling van de foto’s van haar dochter tuinfotograaf Marijke Heuff (1938). Ontdek hun kijk op tuinen en hoe moeder en dochter beiden op eigen wijze vormgeven aan het onderwerp Boereneenvoud. Lees meer…

Ontdek het groene Stedeke
In cultuurcentrum Herberg de Pol geeft Boekhandel Lovink deze maanden een boekpresentatie van uiteenlopende soorten boeken over tuinen. Ook vindt er een boekenuitwisseling plaats.
Bij het VVV in het cultuurcentrum zijn diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar die je door de natuurrijke omgeving van Diepenheim voeren.
En bezoek:
De Tuinen van Diepenheim | Kunstvereniging Diepenheim, Grotestraat 17 (gratis)
De Kasteeltuinen van Weldam | Landgoed Weldam, Weldammerlaan 5 Markelo (€ 2,50)
De Zandsculpturen in de tuin van Kasteel Warmelo | Kasteel Warmelo, Stedeke 11 (€ 7,50)

Activiteiten augustus
In augustus zijn er de volgende activiteiten die betrekking hebben op het thema:

 • Vrijdag 2 augustus om 16.00 uur is feestelijke opening van Tuinen & Boereneenvoud (gratis).
 • Zondag 4 augustus vindt rondom Herberg de Pol de maandelijkse Heerlijcke Markt plaats, met onder meer kraampjes gericht op planten, bloemen en groenten (gratis).
 • Zondag 11 augustus geeft kunsthistoricus en lid van het comité van aanbeveling van de Elisabeth Heuff-Kuylaars Stichting Jaap Nijstad een lezing over het werk van moeder en dochter Heuff (€ 5,-).
  Aansluitend wordt er een Heerlijcke Maaltijd geserveerd (€ 20,-).
 • Zondag 18 augustus klinkt uit diverse tuinen in Diepenheim livemuziek van Garden Songs (gratis).
 • Zondag 25 augustus geeft kunstenaar Cecilia Rebergen vanuit Kunstvereniging Diepenheim om 14.30 uur een rondleiding door de Tuinen van Diepenheim, met als onderwerp “Biodiversiteit & Kunst” (€ 7,50)

Activiteiten september
In september zijn er de volgende activiteiten die betrekking hebben op het thema:

 • Zondag 1 september vindt rondom Herberg de Pol en het Plein onder de Platanen de maandelijkse Heerlijcke Markt plaats, ditmaal is er ook een Preuverieje met heerlijke hapjes en drankjes (gratis)
 • Zondag 8 september geeft sociaal geograaf en schrijver John van Zuidam een lezing. Hij schreef onder meer het boek “Oale Groond”. In zijn boek gaat hij in op de geschiedenis van het Twentse landschap en wijst hij op de gevolgen van ruilverkaveling en de grootschalige landbouw in de regio (€ 7,50).
 • Vrijdag 13 september is er een rondleiding door het park en de moestuin van Kasteel Nijenhuis (€ 3,50).
 • Zaterdag 14 september vindt bij kasteel Weldam de English Fair plaats (€ 7,-).
 • Zondag 22 september geeft kunsthistoricus en lid van het comité van aanbeveling van de Elisabeth Heuff-Kuylaars Stichting Jaap Nijstad een lezing over het werk van moeder en dochter Heuff (€ 5,-).
  Aansluitend wordt er een Heerlijcke Maaltijd geserveerd (€ 20,-).

Alle kaarten, dus voor zowel de lezingen, rondleidingen als maaltijden, zijn online verkrijgbaar!

Volg alles op social media
Volg de activiteiten via de Facebookpagina, Twitteraccount en het Instagramaccount van Herberg de Pol en deel ook jouw belevenissen en foto’s online met #tuinenenboereneenvoud.
Mail voor vragen of meer informatie naar info@diepenheim.nl.

Gegevens

Evenement Categorieën:
, , , , , ,
Evenement Tags:
, , , , , , , ,
Begin:
2 augustus 2019, 16:00
Einde:
29 september 2019, 18:00

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Site:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Overal in en rond Diepenheim
Raadhuisstraat 8
7478AG  Diepenheim

+ Google Maps