Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ronny Delrue: J’essaye de me reconstruire

Drawing Centre Diepenheim: 

17 maart 2018

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)
Elke dag behalve maandag en dinsdag

Toegang: €4,50

Evenement Navigatie

Ronny Delrue

Ronny Delrue denkt zoals hij tekent en tekent zoals hij denkt. Hij doet als het ware een poging om zichzelf en zijn wereldbeeld te reconstrueren in een beeldende vorm op het papier. Talloze schetsen, notities, krabbels, schilderingen, obsessief uitgewerkte tekeningen en betekende of bewerkte foto’s vormen een onophoudelijke stroom van gedachten waarin Delrue reflectie biedt op zowel persoonlijke ervaringen als actuele maatschappelijke thema’s.

De tentoonstelling ‘J’essaye de me reconstruire’ laat naast enkele thematische tekeningenseries tientallen dagboeknotities zien en geeft zo een bijzondere blik in de geest van de kunstenaar. Het zijn tekeningen waarin bewustzijnstoestanden als herinneren en verbeelden en de spanning tussen ratio en gevoel, controle en verlies daarvan, een grote rol spelen. Juist door tijdens het tekenen kortstondige momenten van controleverlies bewust in te zetten, ontstaan verrassende nieuwe resultaten en vaak het beste werk. Het controleren van het ongecontroleerde in de tekening fascineert Delrue zodanig dat hij er een promotieonderzoek naar verrichtte wat leidde tot een doctoraat in de kunsten.

De solotentoonstelling ‘J’essaye de me reconstruire’ is tevens onderdeel van het langdurige onderzoeksproject ‘Drawing is Thinking, Thinking is Moving’ van LUCA School of Arts Faculteit Kunsten KU Leuven met als onderzoekspartners CIAP Hasselt, S.M.A.K. Gent en Drawing Centre Diepenheim.

De tentoonstelling is te zien tot en met 17 juni.

Curator: Nanette Kraaikamp

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Datum:
17 maart 2018
Kosten:
€4,50

Organisator

Kunstvereniging Diepenheim
Telefoon:
0547-35 21 43
E-mail:
info@kunstvereniging.nl
Website:
https://www.kunstvereniging.nl

Overige informatie

Bij Kunstvereniging Diepenheim is de Museumkaart geldig.
De Kunstvereniging en Drawing Centre Diepenheim zijn open van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00.

Locatie

Drawing Centre Diepenheim
Kuimgaarden 1
7478AN  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352828
Website:
http://www.kunstvereniging.nl