Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding “Biodiversiteit & Kunst” in de Tuinen van Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim: 

25 augustus 2019, 14:30 - 17:00

Toegang: €7,50

Evenement Navigatie

Biodiversiteit en kunst staan centraal in de Tuinen van Diepenheim. Een voorbeeld hiervan is de onlangs heropende kunsttuin “If Bees are Few…”, waar door diverse ingrepen sinds kort het gezoem van de bestuivers weer te horen is. Naar aanleiding van deze ontwikkeling wil de Kunstvereniging meer betrokkenheid bij biodiversiteit opwekken door middel van rondleidingen, die een verrassende kijk op de verbinding tussen biodiversiteit en kunst zullen opleveren.

Biodiversiteit & Kunst
Op de zondagen 23 juni, 14 juli en 25 augustus geeft kunstenaar Cecilia Rebergen een rondleiding langs de buitenprojecten If Bees are Few van kunstenaarsduo Jimini Hignett en Doris Denekamp, het oudste land-art project van de Kunstvereniging Gazebo van wijlen kunstenaar Urbain Mulkers en de serene winter-, seringen- en vlindertuinvan herman de vries. De kunstenaars van deze buitenprojecten hebben zich laten inspireren door de hoeveelheid aan soorten planten en insecten. Ze tonen aan dat biodiversiteit gelijk staat aan de rijkdom van de natuur, die op dit moment helaas uitermate kwetsbaar is.

In een wandeling door Diepenheim en de prachtige landelijke omgeving, leidt Cecilia u langs de landschapskunstwerken. Ze gaat hierbij in op de drijfveren van de kunstenaars en de manier waarop zij zich, via hun kunstwerken, uiten over onze (veranderende) relatie tot de natuur. De historische rol van de kunstenaar, als beschouwer en bewonderaar van de natuur, wordt verbonden aan de hedendaagse rol als kritische ‘natuurbeschermer’. Tijdens de rondleiding is er alle ruimte om vragen te stellen, van gedachten te wisselen en stil te staan bij de filosofische vragen die de kunstenaars opwerpen.

Informatie rondleiding
Voor alle dagen geldt hetzelfde programma. Het start- en eindpunt is het hoofdgebouw van de Kunstvereniging. Vanaf 14.00 uur is de inloop in de Kunstvereniging, met koffie en thee, waarna om 14.30 uur de rondleiding aanvangt. De wandeling gaat over landelijke paden en wegen, en duurt twee uur. Een flesje water en goede wandelschoenen zijn aanbevolen, en houd voorafgaand het weerbericht in de gaten voor het eventueel meenemen van regenkleding of een paraplu.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kunstvereniging.nl, vermeld daarbij het aantal personen waarmee u komt en de datum (23 juni, 14 juli of 25 augustus) dat u de rondleiding wilt volgen. Betalen kan op de dag zelf aan de kassa van de Kunstvereniging. Deelname bedraagt € 7,50, museumjaarkaarthouders betalen € 2,50 en leden van de Kunstvereniging kunnen de rondleiding gratis volgen.
Voor vragen neem gerust contact op via info@kunstvereniging.nl of bel naar 0547-352143.

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Datum:
25 augustus 2019
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€7,50

Organisator

Kunstvereniging Diepenheim
Telefoon:
0547-35 21 43
E-mail:
info@kunstvereniging.nl
Website:
https://www.kunstvereniging.nl

Locatie

Kunstvereniging Diepenheim
Grotestraat 17
7478AA  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547 35 21 43‬
Website:
http://www.kunstvereniging.nl