Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Proefcollege met Nel Schellekens

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

15 november 2018, 20:00 - 22:00

Toegang: €10

Evenement Navigatie

Nel Schellekens - proefcollege 'van Kop tot Kont chef'

Nel Schellekens – bekend als ‘Van Kop tot Kont Chef’ – geeft op donderdag 15 november een bijzonder proefcollege in Herberg de Pol. Nel Schellekens heeft diverse boeken geschreven over haar wijze van koken waarbij niets wordt weggegooid. Tijdens haar proefcollege vertelt Schellekens over deze manier van koken en laat met films en beelden haar werk zien. Als bezoeker wordt je betrokken bij haar college en kan je proeven van haar ‘kunsten’! Wijnbeleving uit Diepenheim verzorgt het wijnarrangement.

Alles willen weten over eten. Dat is het wat Schellekens betreft. Dat betekend; leven en werken in een betrouwbaar, open en veilig voedselsysteem. Erop aandringen alles te weten over waar al ons voedsel vandaan komt zodat je er in vertrouwen volop van kunt genieten. Werken naar deze aan waarden gedreven aanpak bevordert duurzame landbouwmethoden, eerlijke behandeling, fairtrade en een lokale, levende economie.

In haar eigen woorden: ‘Ik leef voor lekker, goed, puur eten: van een heerlijk maal word ik zielsgelukkig. En dat gevoel wil ik graag met iedereen delen. Met ziel & zaligheid koken met producten die met ziel & zaligheid zijn geproduceerd draagt daaraan bij. Ik denk dat ik als chef een schakel ben tussen de agricultuur en het grote publiek; consumenten houden in de gaten wat chefs serveren. Goed nadenken met welke producten je kookt is niet alleen een taak van chefs maar voor iedereen die kookt want zo bepalen we de toekomst van ons voedsel.’

Meer informatie over Nel Schellekens: www.nelschellekens.nl

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
15 november 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Website:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Website:
www.herbergdepol.nl