Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Politiek in de Pol: Landbouw-special – GEANNULEERD

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

10 november 2019, 16:30 - 18:00

Toegang: €5

Evenement Navigatie

Deze aflevering van Politiek in de Pol gaat helaas niet door op zondag 10 november. In verband met het overlijden van de vader van hoofdgast Tjeerd de Groot hebben we het moeten verplaatsen naar een nieuwe datum:
Gekochte kaartjes van 10 november zijn geldig op 1 december 2019. Politiek in de Pol was voor zondag 10 november uitverkocht, eventuele vrijgekomen kaartjes gaan vanaf vrijdag 22 november weer in de verkoop. Houd hiervoor de site en Facebookpagina in de gaten.

De Diepenheimse talkshow Politiek in de Pol is ditmaal geheel gewijd aan de toekomst van de landbouw in Nederland. Te gast bij presentator Hans Verbeek is D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, met zijn opmerking over de halvering van de veestapel veroorzaakte hij een golf van boerenprotesten in het hele land. De tweede gast van deze middag is Erik Volmerink, CDA-wethouder in de gemeente Tubbergen.

Tjeerd de Groot is Kamerlid voor D66 sinds 2017. Eerder was hij werkzaam op het ministerie van Landbouw, onder meer als politiek assistent van minister Laurens Jan Brinkhorst, en op de Nederlandse ambassade in Berlijn, waar hij zich inzette voor de imagoverbetering van de tomaat. Daarna was hij zes jaar directeur van de Nederlandse Zuivelorganisatie, waar hij werkte aan de verduurzaming van de zuivelketen. Bij Politiek in de Pol vertelt Tjeerd de Groot welke maatregelen er volgens hem genomen moeten worden om de huidige stikstofcrisis te lijf te gaan, en hoe hij de toekomst van de landbouw in Nederland ziet.

Ook te gast is Erik Volmerink, CDA-wethouder in de gemeente Tubbergen. Volmerink heeft zelf een bedrijf met vleeskoeien en is betrokken bij Mineral Valley Twente, het initiatief om de bodemgezondheid in Twente te verbeteren en afvalstoffen om te vormen naar bruikbare grondstoffen. Mineral Valley Twente onderzoekt in proeftuinen nieuwe oplossingen en technieken. Hoe ziet hij de toekomst van de landbouw in Nederland?

Ook veehouder Arjan Meutstege uit Diepenheim komt langs. Het boeren zit de Meutsteges al generaties lang in het bloed. Hij vertelt of het nog wel leuk is om boer te zijn. De interviews, door presentator Hans Verbeek, worden afgewisseld met muziek van MoNoMaN (Lennard Kiezenbrink uit Hengevelde) en de column van Theo Hakkert. Ook het publiek kan vragen stellen.

De landbouw-special is de 26e aflevering Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim. De afgelopen seizoenen waren onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke en Pieter Omtzigt, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

Volgende edities van Politiek in de Pol:

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
10 november 2019
Tijd:
16:30 - 18:00
Kosten:
€5
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Site:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl