Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Politiek in de Pol: Onderwijs-special

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

15 december, 17:00 - 18:00

Toegang: €5

Evenement Navigatie

De 27e aflevering van Politiek in de Pol is gewijd aan het onderwijs in Nederland. De recente protesten van leraren lieten zien dat ook in deze sector veel onvrede heerst. Te gast bij presentator Hans Verbeek zijn fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer Pieter Heerma en SP-Kamerlid Frank Futselaar.

Pieter Heerma is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, hij volgde eerder dit jaar Sybrand Buma op die burgemeester in Leeuwarden werd. Heerma wil binnen het CDA rust en stabiliteit brengen, maar binnen de partij is veel discussie over de toekomstige koers. Bij Politiek in de Pol vertelt Heerma hoe hij aankijkt tegen de recente protesten van leraren, boeren en bouwers.

Ook te gast is het SP-Kamerlid Frank Futselaar. Hij voert voor zijn fractie in de Tweede Kamer niet alleen het woord over onderwijs, maar ook over landbouw en natuur. Eerder was Futselaar ambtenaar en Statenlid bij de provincie Overijssel en gemeenteraadslid in Zwolle. Verder was hij docent aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Futselaar maakt zich zorgen over de hoge werkdruk in het onderwijs. Wat kan er volgens hem nog meer gedaan worden om het lerarentekort te verminderen?

De interviews worden afgewisseld met muziek van het Ben van den Dungen Quartet, die daarvoor vanaf 15.00 uur een volledig optreden geeft: Tribute to John Coltrane, en de column van Alexa Gratama. Ook het publiek kan vragen stellen. Aansluitend is het mogelijk om aan te schuiven bij de Heerlijcke Maaltijd, hiervoor dienen vooraf kaarten besteld te worden.

De onderwijs-special is de 27e aflevering Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim. De afgelopen seizoenen waren onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke en Pieter Omtzigt, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

Volgende edities van Politiek in de Pol:

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
15 december
Tijd:
17:00 - 18:00
Kosten:
€5
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Website:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Website:
www.herbergdepol.nl