Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziektheater: Held voor 1 dag (GEANNULEERD)

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

14 oktober 2020, 20:00 - 21:30

Toegang: €17,50

Evenement Navigatie

Magda Nij Bijvank, Esther Groenenberg en Dirk Schreuders presenteren Held voor 1 dag. Een muziektheater met vette covers en eigen liedjes. Met innemende verhalen waarbij waargebeurd en zelfverzonnen dwars door elkaar heen lopen. Want het motto is: beter een goed verhaal gelogen, dan een slecht verhaal naar waarheid verteld.

In “Held voor 1 dag” zoomen Esther en Magda in op een bladzijde uit het leven van anderen én van zichzelf. Die bladzijde waarop ze in hun verder normale leven iets ongewoons meemaken. Wij zijn verhalen. Onze herinneringen, onze plannen, onze gedachten, onze verlangens. We leven een verhaal van eigen makelij. En iedereen probeert er een bestseller van te maken. De één lukt dat beter dan de andere.

Dit trio leerde elkaar kennen via het Twentse theaterspektakel “Hanna van Hendrik”. Magda speelde er de rol van bankmedewerkster, Esther schreef de liedjes ervoor en Dirk was één van de bandleden van Her Majesty, die de muziek verzorgden van de voorstelling. Ze zochten elkaar op in de lege coronatijd. En zo ontstond spontaan het idee voor een voorstelling.

Zo’n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren. Zo’n dag waarop je heldhaftig bent, of toch net niet. En trouwens, wie bepaalt eigenlijk wat dat is: een held? Held voor 1 dag gaat over het verlangen om gezien te worden, de onbedwingbare dwang om het goed te willen doen en aardig te worden gevonden. Over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt. En over pogingen om iets van het leven te maken.

Magda Nij Bijvank is theatermaker, actrice. Ze speelde in de serie van “Jonge leu en Oale grond”, stond in het theater met Ilse Warringa met de voorstelling “Selma en Louise”, zette de monoloog “Memoires van een Maagd” op het toneel, en staat regelmatig in het theater met “Diensten voor ongelovigen” in theater Concordia te Enschede.
Esther Groenenberg toerde door het land met haar ode aan Carole King en de voorstelling “Back to the garden”. Daarnaast is ze lid van vrouwenband The Bluebettes en werkt ze momenteel aan een in 2021 uit te komen album met eigen Nederlandse liedjes. Hiervoor werkt ze samen met o.a. Daniel Lohues en Bertolf.
Dirk Schreuders is een veelzijdige muzikant, die de afgelopen jaren veel succes oogstte als bassist van Her Majesty, met o.a. hun ode aan Crosby Stills Nash & Young en hun medewerking aan Hanna van Hendrik.

Eindregie: Liesbeth Coltof

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Datum:
14 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€17,50
http://www.diepenheim.nl/tickets/?event_id=78061&p_id=98987" class="et_pb_more_button et_pb_button et_pb_button_one et_pb_custom_button_icon" data-icon="$">BESTEL KAARTEN

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl