Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mirrewinter The Movie

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

22 februari 2019, 20:00 - 22:00

Toegang: €7,50

Evenement Navigatie

Mirrewinter

D-day 6 juni 1944 zetten de geallieerden de bevrijding van Europa in. Nazi Duitsland werd uiteindelijk verslagen. De geallieerden betaalden een hoge prijs voor onze vrijheid. Markelo en omgeving werd door de Canadezen bevrijd. Zij zijn onder meer de inspiratie geweest voor het schrijven en verfilmen van het boek van Gert-Jan Oplaat, “ Mirrewinter op het platteland”.

Een fantastische inzet van saamhorigheid en noaberschap resulteerde in een groot avontuur dat “Mirrewinter the movie” heet. Weer, kou en wind hebben we met zijn allen getrotseerd om ons gezamenlijke avontuur te beleven. Maar onze ontberingen staan in het niet, vergeleken met de inzet van onze Canadezen en de angsten en drama’s die zich voor velen in de oorlog hebben voltrokken.
Mirrewinter the movie is “De oorlogsfilm van het Oosten”. Een streekproductie waar we met zijn allen trots op mogen zijn.
“Mirrewinter op het platteland”, het succesvolle oorlogsboek van schrijver Gert-Jan Oplaat, trok tijdens de kerkentour van het Brook Duo volle kerken in de hele regio.

De film gaat over een boerenfamilie op een afgelegen boerderij in Markelo in het laatste oorlogsjaar, winter 1944. De voertaal is in het plaatselijk dialect maar de film wordt ondertiteld.
Vader Hennek is een ontevreden brompot, die moeite heeft met zijn levenslot, het geloof, de oorlog en zijn gehandicapte zoon Gètje. Hennek bewondert stilletjes zijn vrouw Marie, die vol liefde is voor iedereen, de boel altijd maar weer sust, dóórzet, met een onwankelbaar geloof in de hemel en in de goede afloop der dingen. “Ieder kaarsje wordt toch gezien” is Maries lijfspreuk. Dat slaat met name op Gètje, 13 jaar, met een verstandelijke beperking. In het laatste oorlogsjaar duikt de Joodse vluchtelinge Sarah onder op hun boerderij in Ut Brook. Gètje blijkt een “verzetsheld” en vader Hennek komt in het reine met zijn zoon. Dit verhaal wordt verteld aan de hand van enkele spannende gebeurtenissen vlak voor het eind van de oorlog.

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
22 februari 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7,50
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Website:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Website:
www.herbergdepol.nl