Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing: Paul Glaser “Dansen met de vijand” – GEANNULEERD

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

21 april, 20:00 - 21:00

Toegang: €3

Evenement Navigatie

In verband met het coronavirus gaat dit evenement NIET door.


 

In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding en vrijheid van Nederland. In het kader van deze herdenking organiseert Vrouwen van Nu, afd. Diepenheim in samenwerking met Toneelvereniging Ons Genoegen een lezing in Cultuurcentrum Herberg de Pol. Paul Glaser heeft het boek “Dansen met de vijand” geschreven. Deze avond vertelt hij over zijn boek met het waargebeurde en onthutsende verhaal van Roosje.

Tijdens een bezoek aan Auschwitz ontdekt Paul Glaser een koffer uit Nederland met zijn achternaam.
Het is het begin van een zoektocht naar een lang verborgen familiegeheim: de verzwegen lotgevallen van zijn tante Roosje.

Roosje Glaser is een jonge Joodse vrouw die als danslerares werkt. Ze is zeer succesvol en danst in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn. Wanneer de nationaalsocialisten aan de macht komen, begint voor Roosje een levensgevaarlijk bestaan. Haar eigen man verraadt haar, en uiteindelijk wordt ze meegenomen door de nazi’s. Ze komt terecht in verschillende concentratiekampen, maar Roosje overleeft zelfs Auschwitz.

Op 5, 7, 8 en 9 mei speelt de Diepenheimse, koninklijk onderscheiden toneelvereniging Ons Genoegen de voorstelling “Dansen met de vijand”, naar het gelijknamige boek van Paul Glaser. Klik HIER voor meer informatie en kaartverkoop.

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Datum:
21 april
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€3
BESTEL KAARTEN

Organisator

Vrouwen van Nu

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Website:
www.herbergdepol.nl