Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstvertelling ’t K’oole testament, door Brook Duo

Johanneskerk: 

6 december 2019, 20:00 - 21:00

Toegang: €10

Evenement Navigatie

“’t K’oole testament” is de vijfde winterse vertelling van streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat, geschreven voor de Brook Duo kerkentour. Het is een nieuw verhaal en wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend “Stille nacht”.

Het verhaal
De zoon van garagehouder Zilverdam, Tonnie, heeft grootse plannen. Amerikaanse auto’s zijn de toekomst. Zijn bravoure botst met de bescheiden en verstandige karakters van zijn ouders. Maar Tonnie zet door en komt in financiële problemen. Zijn omhooggevallen vriendin, boerendochter Catherina Daalder, moet hem uit de brand helpen.
Zij moet haar ouders, Jehan en Geesje Daalder, bewegen om hen geld te leven voor de wilde plannen van Tonnie. Tonnie en Catherina beramen een gemeen plan om hun ouders geld afhandig te maken en rommelen met het testament. Maar Catherina’s zus Stella en haar grote liefde de dominee steken hier een stokje voor. Wordt het een oud of een koud testament?

Vijfde première
Voor de vijfde keer vindt de première van de kerstvertelling in de Johanneskerk in Diepenheim plaats. Ruim 25.000 bezoekers zagen de vorige vier vertellingen, in verschillende kerken in de regio. Het eerste verhaal “Mirrewinter” is verfilmd en trok 15.000 bezoekers. Een tweede film: “Teuntje” is in de maak.

Kaarten à € 10,- verkrijgbaar via friedahiddink@gmail.com

Foto: Facebook

Gegevens

Evenement Categorieën:
, ,
Datum:
6 december 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10

Organisator

Brook Duo
Website:
www.facebook.com/BrookDuo

Locatie

Johanneskerk
Grotestraat 1
7478AA  Diepenheim

+ Google Maps
Website:
http://www.pkn-diepenheim.nl