Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Heimland de zomer door: Sounds Like Juggling

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

14 augustus, 20:00 - 21:00

Toegang: €10

Evenement Navigatie

Ratelende ballonnen, zoemende stokken, een enorme knikkerbaan vol sensoren; zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien! De eerste versie van Sounds Like Juggling zie je op vrijdagavond 14 augustus bij “Heimland de zomer door” op het podium van Cultuurcentrum Herberg de Pol.

In Sounds Like Juggling draait het om patronen; in jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen, en de kunst van het doorbreken van patronen. Een kunst die belangrijker is dan ooit. Verwcht een fantastisch circus van beweging en klank, waar de spelregels voortdurend veranderen en niets onmogelijk is.

Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten en laten muziek en jongleren tot iets heel nieuws versmelten. Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek door te jongleren. Mede-uitvinder en speler is Dianne Verdonk Aleš Hrdlička is de vierde muziekjongleur. Eindregie is in handen van Joeri Vos.

Componist Arthur Wagenaar (oa. Orkater, Susies Haarlok) combineert alle mogelijke genres en gebruikt graag zelfgebouwde instrumenten. Hij zette eerder een omgebouwde piano en 12 overheadprojectoren in een hooischuur (Stads/Einder), en veranderde de smartphone in een muziekinstrument met een gevaarlijke eigen wil (Close Call). In zijn derde voorstelling maakt hij jongleren tot muziek. 

Jongleur Guido van Hout (oa. Villa Verdraaid, Gandini’s) maakte eerder jongleervoorstellingen als Droge Druppels en Out of the Box, waarin hij jongleren mixt met muziek, fysiek theater, en dans. Daarnaast spreekt hij op zakelijke events over meerdere ballen tegelijk in de lucht houden en het doorbreken van routines. Arthur Wagenaar en Guido van Hout werkten eerder samen in Verloren Licht en Villa Verdraaid.

Bekijk het hele programma van Heimland de zomer door op Heimland.nl!

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Datum:
14 augustus
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heimland

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl