Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Heimland de zomer door: Literaire avond

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

8 juli 2020, 20:00 - 21:00

Toegang: €10

Evenement Navigatie

Actrice Nhung Dam en regisseur Koos Terpstra verblijven begin juli in Werkplaats Diepenheim waar ze werken aan de voorstelling “3 miljoen voetstappen naar Sicilië”. Naast theatermakers zijn beiden ook schrijver. Op woensdagavond 8 juli staan ze in die hoedanigheid centraal in de “Literaire avond”, op het buitenpodium (bij slecht weer binnen in de theaterzaal).

Nhung Dam – Duizend vaders
Als kind schreef ze al in haar dagboek dat ze hoopte dat het op een dag zou lukken: een boek schrijven. In 2018 kwam deze droom voor Nhung Dam uit, haar debuutroman “Duizend Vaders” werd gepubliceerd. Een zowel autobiografisch als fictief verhaal met een hoofdpersonage dat ook Nhung heet. De titel komt voort uit de zoektocht naar het antwoord op de vraag ‘wat is een vader?’.

Koos Terpstra – Het eiland
Vrijwel vers van de pers komt het boek “Het eiland” van Koos Terpstra. De geboren Texelaar debuteerde dit jaar met een boek over een fictieve familiegeschiedenis, hij verzint de jeugd van zichzelf tot het een jeugd is die hem bevalt. Met als hoofdrolspeler een eiland van vijftig jaar geleden, waar alles mogelijk is.

‘Waar ik vandaan kom was alles groots. 
Oneindige stranden, bossen waarin je verdwaalde. Herfststormen die ons na afloop verbijsterd naar buiten deden kruipen, nauwelijks gelovend dat we het overleefd hadden. De zee die er altijd was, die hele duinen- rijen wegsloeg en tegen de dijk opreed als een oversekste puber, maar ook glad als een spiegel op ons kon liggen wachten. Als er onweer kwam ving het eiland het op, sloot het in en liet het uitrazen, met klappen die ons de handen op de oren lieten drukken, het weerlicht dat van de nacht dag leek te maken, tot er niets meer van over was. Voor een kind zijn alle stranden oneindig en alle bossen mysterieus, is het leven eeuwig en zijn volwassenen mensen die weten wat ze doen. Mijn eiland was mijn leven. Geen ontsnappen aan. Ik heb mijn jeugd overleefd, vraag me niet hoe. Het eiland heeft me gevormd en gered. En daar ga ik over vertellen.’ 

Aan de hand van een vraaggesprek zullen Nhung en Koos dieper ingaan op de inhoud van hun boeken en de totstandkoming hiervan. Ook het publiek is van harte welkom om vragen te stellen. De boeken “Duizend vaders” en “Het eiland” zijn nadien verkrijgbaar en als je het ze lief vraagt, willen ze hun boek ook vast wel signeren.

De volgende dag spelen ze de try-out van “3 miljoen voetstappen naar Sicilië”. Bekijk het hele programma van Heimland de zomer door op Heimland.nl!

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
8 juli 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
https://www.diepenheim.nl/tickets/?event_id=77627&p_id=91707" class="et_pb_more_button et_pb_button et_pb_button_one et_pb_custom_button_icon" data-icon="$">BESTEL KAARTEN

Organisator

Heimland

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl