Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Heimland de zomer door: JACK

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

22 juli, 20:00 - 22:00

Toegang: €10

Evenement Navigatie

Circusartiest en -maker Benjamin Kuitenbrouwer – alias MONKI – maakt zijn regiedebuut met de voorstelling JACK. Vanwege de coronacrisis heeft hij de weg er naar toe moeten aanpassen. Maar hij is deze zomer met TENT Circustheater Producties terug in Werkplaats Diepenheim om de voorstelling verder te ontwikkelen en ze zullen JACK, als ‘work in progress’, op “Heimland de zomer door” voor het eerst aan het publiek presenteren.

Aansluitend wordt er deze avond een compilatievideo over het hedendaagse circus getoond. Op woensdagavond gaan de makers van deze video: circusduo Summer en Raphael van Double Take – Cinamatic Circus, nadien met de makers van JACK hierover in gesprek. Op donderdagavond zijn zij er niet bij, maar wordt de video wel getoond.

In JACK combineert MONKI de disciplines die hij normaal zelf als speler laat samenkomen. Vanuit circus, muziek en tekst gaat hij in op de systematiek en regels die we toepassen in onze relaties en samenleving. Er wordt gezocht naar antwoorden op vragen als

Wat is onze relatie tot technologie?

Wanneer is het in ons voordeel?

Wanneer worden we ervan afhankelijk?

En wat doet dit met onze relaties,

onze verhoudingen tot de mensen om ons heen?

De naam van de voorstelling is afgeleid van de jack-kabel. Dat is een grotere versie van de koptelefoonverbinding; de mini-jack. De JACK-connector werd oorspronkelijk gebruikt in telefooncentrales, maar tegenwoordig voornamelijk voor muziekapparatuur. En dat is precies waar het voor MONKI relevant werd, want de aanwezigheid van de muzikant voegt iets toe aan zijn voorstelling. Hij is een autonoom onderdeel van de voorstelling, hierdoor kijkt het publiek soms naar de muzikant die bezig is en soms luisteren ze alleen naar de muziek.

JACK gaat niet over de digitale technologie die je niet kan zien, omdat het allemaal radiogolven zijn, maar juist de analoge tastbare elementen. Tastbaarheid is een belangrijk thema omdat het vragen oproept over de ‘echtheid’. Dit zal ook op het toneel zichtbaar worden. De verschillende artiesten laten zien hoe het geheel wordt opgebouwd en nemen zo het publiek mee in het verhaal.

Video – Contemporary circus

De circusavond wordt compleet gemaakt met de presentatie van een compilatie van circusvideo’s: The Video Cabaret, waarin het hedendaagse circus wordt belicht. Deze is gemaakt door filmmakers en circusduo Raphael en Summer van Double Take Cinamatic Circus. Op woensdagavond zijn Raphael en Summer ook aanwezig, aansluitend op de film zullen de artiesten met elkaar in gesprek gaan (Engels gesproken) en wordt ook de interactie met het publiek gezocht.

TENT Circustheater Producties ondersteunt en coacht MONKI in zijn tweejarig traject om zich verder te ontwikkelen als circusmaker. TENT was onder meer te zien op Heimland 2018 met de voorstelling PIT.

Gegevens

Evenement Categorieën:
, , ,
Datum:
22 juli
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heimland

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl