Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Heimland de zomer door: Club Uppercut

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

16 augustus, 16:30 - 17:30

Evenement Navigatie

Vorig jaar speelden ze op Heimland in de moestuin van kasteel Nijenhuis de voorstelling How much is enough. Ondanks dat Heimland dit jaar niet als festival doorgaat, zien we Afke Weltevrede en Jeroen Rienks weer terug in Diepenheim. Op zondagmiddag 16 augustus presenteren ze de try-out van hun nieuwe productie Club Uppercut.

Het lijkt er soms niet op, maar het geweld tussen mensen is door de eeuwen heen afgenomen. Vroeger was het vrij normaal om met een ingeslagen schedel te eindigen. De mensheid lijkt vredelievender geworden. Maar is dat echt zo? Is het toch niet de aard van het beestje? Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de mens uiteindelijk een moorddadig zoogdier is. Waar moeten we heen met al dat geweld wat in onze genen zit?

Is de kunst daarom doordrenkt met gewelddadige afbeeldingen en verhalen? Zie de Bijbel, de sprookjes van Grimm en de Tarantino-films. Kijken we daarom massaal naar gewelddadige series op Netflix? We trainen ons suf in boksscholen, op zoek naar onze agressie. Maar in het echt iemand in elkaar timmeren is een ander verhaal.

Onderwater Producties gaat in deze absurdistische, soms grappige én confronterende voorstelling op onderzoek uit. Op zoek naar onze fascinatie voor geweld; de aantrekkelijkheid en de weerzin.

Deze voorstelling wordt gespeeld op De Bleek, tussen Herberg de Pol en Werkplaats Diepenheim, en is GRATIS te bezoeken! Stuur bij interesse even een berichtje naar info@heimland.nl dan rekenen we op je komst.
Bekijk het hele programma van Heimland de zomer door op Heimland.nl!

Foto: Fred Ernst

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
16 augustus
Tijd:
16:30 - 17:30

Organisator

Heimland

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl