Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hans Visser en Irena Filippova: Rembrandt & de Gouden Eeuw

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

19 oktober 2019, 20:00 - 22:30

Toegang: €15

Evenement Navigatie

Nederland viert dit jaar de onsterfelijkheid van Rembrandt van Rijn. Het Rijksmuseum toont voor het eerst al zijn werken, ook andere musea organiseren speciale tentoonstellingen rond de beroemde Hollandse meester en het hele jaar zijn er TV-programma’s over Rembrandt. Muzikanten en theatermakers Hans Visser en Irena Filippova laten zich muzikaal inspireren door zijn schilderijen en nemen ze mee voor een fascinerende multimedia ode aan de beroemde Hollandse meester en de Gouden Eeuw, op zaterdagavond 19 oktober in Herberg de Pol.

Er is maar één Johan en er is maar één Rembrandt; weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is. Oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen een multimedia ode aan Rembrandt en De Gouden Eeuw. In hun songs leggen ze verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude meesters.

De Gouden Eeuw, het tijdperk waarin Nederland cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch de wereld domineerde en de (schilder)kunst bloeide. Maar het was ook een tijd van armoede, oorlog en mensenhandel. Het Amsterdam Museum besloot daarom de term “Gouden Eeuw” niet langer te gebruiken. De tentoonstelling “Hollanders van de Gouden Eeuw” werd vervangen door “Groepsportretten van de 17e eeuw”. Deze periode met dus zowel positieve als negatieve kanten staat centraal in de theatershow van oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova.

Kortingscode alleen geldig op 12 oktober!
Voor het eerst vindt er in Twente een Museumnacht plaats. Als Stedeke van kunst & cultuur stimuleren vinden wij dit natuurlijk een prachtig initiatief. Om hier een beetje van mee te genieten, bieden wij je alléén vandaag € 2,50 korting op de voorstelling Rembrandt en de Gouden eeuw. Vul na het kiezen van het aantal kaarten en uw zitplaats, onderstaande code in bij het vakje “kortingscode inwisselen”.

Kortingscode: museumnachtenschede

Gegevens

Evenement Categorieën:
, , ,
Datum:
19 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€15
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Website:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Website:
www.herbergdepol.nl