Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

H.A.N.S festival III

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

12 oktober 2019, 13:30 - 23:00

Toegang: €22,50

Evenement Navigatie

Harmonics And Nonadaptive Sounds: een muzikaal avontuur voor auditieve fijnproevers

Tijdens het derde H.A.N.S festival weet je nooit wat je kunt verwachten, maar één ding is zeker, het maakt iets nieuws in je los. Wringende improvisaties, free jazz, drone, minimal music en sonische structuren. Op 12 oktober vervagen muzikale grenzen en kleurt het Stedeke buiten de lijntjes met genre-doorbrekende muziek.

H.A.N.S III presenteert de volgende internationale line-up:

A-Sun Amissa

Het collectief A-Sun Amissa, opgericht en geleid door Richard Knox, verwerkt sinds de oprichting in 2011 elementen uit post-rock, doom, dark-jazz en drone, in hun sound. Live kan de opzet variëren van een solo-uitvoering tot een volledige bandshow. Zware atmosferen vormen de achtergrond voor treurige, melancholische, etherische melodieën en doorkruisende logge beats met intens deinende gitaren.

Kodian Trio

Kodian Trio biedt de luisteraar geen hapklare brokken muziek, maar maakt ruwe, wringende en veeleisende muziek. Hoeveel de muzikanten soms ook tegen elkaar in lijken te musiceren, steeds blijven deze, soms op onnavolgbare wijze, de controle behouden. In de ontoegankelijke, bij tijd en wijle, abstracte muziek ligt een flinke dosis inventiviteit en subtiliteit verscholen van drie uitblinkende vrije impro-musici.

Daimon

Daimon is een obscuur ‘deep drone audio visueel’ project van Paolo Monti (The Star Pillow), Nicola Quiriconi (Vipcancro), Simon Balestrazzi (T.A.C., Dream Weapon Ritual, Candor Chasma, AZOTH).

ORE

ORE is het drone doom tuba project van de Sam Underwood. Het gaat hierbij om de tuba als hoofdinstrument. Dat instrument zal niet snel geassocieerd worden met het maken van drone- en doom-muziek, maar het is exact wat de Engelse tubaspeler doet. Het is dus zaak vooroordelen over de tuba te laten varen, want ‘ORE’ bewijst dat dit vaak in orkesten gebruikte instrument ook prima als solo-instrument dienst kan doen.

Machinefabriek

Machinefabriek het alias van Rutger Zuydervelt. Zijn muziek combineert elementen van ambient, noise, minimalisme, drone, field recordings en elektro-akoestische experimenten. De muziek is een poging om muzikale omgevingen te creëren waar de luisteraar kan verblijven. Spanning vinden in textuur, toon en timing, het resultaat kan op het eerste gezicht erg minimalistisch zijn, maar onthult de diepte bij beter luisteren. The devil is in the details.

MEGLAMANCHA

Nederlandse noise-drone duo MEGLAMANCHA is de samenwerking tussen gitarist / synthesizer speler Freek Philippi en drummer Marlon Wolterink. Hun muziek is een langzaam slepende soundscape die aanvoelt alsof je op het juiste moment in tijd op één plek zweeft, waarbij de tijd uiteen valt en alleen het ‘nu’ blijft.

Karen Willems

De wereld van Karen Willems is die waar het instinkt regeert. Een vrijhaven voor invloeden uit alle windstreken. Een open vizier en eigenzinnigheid zijn ondertussen Willems handelsmerk. Gezeten op de grond, omringd door een paar kruiwagens materiaal, maakt Willems een reis door een bonte wereld van mogelijkheden. Geen technische hoogstandjes, gewoon een feest van aanraking. Zoekend met een kinderlijke onbevangenheid en met een glimlach. Het is muzikale etnografie-met-industriële toets. Het is vrijheid die helemaal Karen Willems is.

Jason van Gulick

De muziek van Jason van Gulick is er één van praktische magie, gevormd door tientallen jaren ervaring als drummer gecombineerd met een opleiding in de architectuur. Jason van Gulick creëert een soundtrack voor een alternatieve toekomst wiens serene rust gepaard gaat met een continu modulerende, weemoedige dromerige kwaliteit.

TONUS

Tonus gaat conceptueel over de kracht van een enkele toon en hoe de combinatie van die enkele tonen een sonische structuur creëert die zowel uitdagend als rustgevend is. TONUS is gedeeltelijk gepland, maar wordt nog steeds uitgevoerd met een grote vrijheid door intensief te luisteren en extreme controle over elk instrument. Voor het H.A.N.S festival bestaat de constellatie uit Martina Verhoeven, Collin Webster en Dirk Serries.

In de voorverkoop: € 22,50. Aan de kassa € 25,-.

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
13:30 - 23:00
Kosten:
€22,50
http://www.diepenheim.nl/tickets/?event_id=75011&p_id=52081" class="et_pb_more_button et_pb_button et_pb_button_one et_pb_custom_button_icon" data-icon="$">BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Site:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl