Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film: Verder dan de maan

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

19 februari, 20:00 - 22:00

Toegang: €7,50

Evenement Navigatie

Actrice Johanna ter Steege was vorig jaar in Herberg de Pol te gast bij “In gesprek met…”, hierbij werd onder meer teruggeblikt op haar imposante, internationale acteercarrière. Een deel van de Nederlandse speelfilm “Verder dan de maan” uit 2003 werd getoond. Dit smaakte voor het publiek naar meer, waarop de belofte volgde om de gehele film een keer te draaien. En dat gebeurt deze avond.

Het verhaal
“Verder dan de maan” speelt zich af in een katholiek boerengezin in de periode rond de maanlanding van 1969. Het toont de veranderende wereld door de ogen van de negenjarige Caro (Neeltje de Vree) die een levendige fantasie heeft over het geloof. De nieuwe technologische ontwikkelingen zijn voor haar moeilijk te rijmen met wat de pastoor en haar ouders haar vertellen. Caro vindt dat God de maanraket moet tegenhouden en wil een “Bruidje van God” worden. Haar moeder (Johanna ter Steege), voor de zoveelste keer in verwachting, is veel te druk met het grote gezin en het boerenbedrijf, en haar vader (Huub Stapel) kan haar niet helpen, omdat hij aan de drank is. Ook dat baart haar zorgen, want binnenkort vier ze haar eerste heilige communie en er is haar alles aan gelegen om dat feestje goed te laten verlopen.

De Twentse Johanna ter Steege werkte wereldwijd met de grootste sterren, maar is de laatste tijd ook weer veel op haar geboortegrond te zien. Zoals in 2019 bij het succesvolle theaterspektakel Hanna van Hendrik, dat in de zomer van 2021 op herhaling gaat, en het komisch drama De Beentjes van Sint-Hildegard dat op 13 februari 2020 haar prèmiere beleeft. Op woensdag 19 februari schittert ze met o.a. Huub Stapel en muziek van Henny Vrienten op het witte doek van Herberg de Pol.

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
19 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7,50
BESTEL KAARTEN

Organisator

Herberg de Pol
Telefoon:
0547 352911
E-mail:
info@herbergdepol.nl
Site:
www.herbergdepol.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl