Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film: De beentjes van Sint-Hildegard UITVERKOCHT

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

22 augustus, 16:00 - 18:00

Toegang: €8

Evenement Navigatie

Foto: Maarten van Keller

Herman Finkers maakte begin dit jaar zijn bioscoopdebuut met de Twentse film: “De beentjes van Sint-Hildegard”. Een tragikomisch drama waarin Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna ter Steege) na 35 jaar huwelijk zich afvragen: hoeveel liefde is te veel liefde?. De film leidde direct tot uitverkochte zalen en lovende recensies. De kaskraker is nu te zien op het witte doek van Herberg de Pol!

Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan rare sprongen… Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in hetzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard worden de partners en relaties een flink onder de loep genomen.

Naast dat Finkers de hoofdrol speelt, heeft hij ook het scenario voor de film geschreven. Het idee kwam van de Markelose regisseur Johan Nijenhuis die een Tsjechisch script had aangekocht en vroeg of Finkers daarin naast Johanna ter Steege de hoofdrol wilde spelen. Finkers stemde toe op voorwaarde dat hij in het script mocht veranderen wat hij wilde, dat zijn dierbare Twents de spreektaal van de film zou worden én hij bij alle aspecten van het film maken betrokken zou worden: van het kiezen van zijn medespelers tot en met de eindmontage. En dat heeft tot deze Twentse hit geleid, bekijk hieronder alvast de trailer.

 

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
22 augustus
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
€8
BESTEL KAARTEN

Organisator

Herberg de Pol
Telefoon:
0547 352911
E-mail:
info@herbergdepol.nl
Site:
www.herbergdepol.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl