Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Duda Paiva Comapany – The Fairy Queen

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

23 februari, 20:00 - 22:00

Toegang: €15

Evenement Navigatie

Duda Paiva

De Braziliaan Duda Paiva kwam in 1996 als danser naar Nederland en werkte onder meer bij RAZ, Rogie & Company, Itzik Galili, Paul Selwyn Norton en Ron Bunzl. Al snel blijkt hij een liefde en talent voor objecten en poppenspel te hebben en besluit deze vormen in eigen werk te combineren.
“Als danser zocht ik al het contact, de klik met het publiek. Ik heb met allerlei choreografen gewerkt en steeds geprobeerd die ‘vierde muur’ tussen publiek en performer te slechten.”

Duda Paiva Company maakt nu fysieke, visuele voorstellingen op het kruispunt van beweging, poppen en multimedia. Een avond voor de liefhebbers van prachtig en bijzonder poppentheater. In 2016 was Duda Paiva met zijn ontroerende voorstelling ‘Blind’ al in het Diepenheim. Reden om zijn nieuwste voorstelling ook te programmeren. In het seizoen 2017/2018 maakten Duda Paiva Company en het Nederlands Blazers Ensemble de voorstelling ‘The Fairy Queen’ die door pers en publiek lovend werden ontvangen.

‘The Fairy Queen’ is de feestelijke ontmoeting van de ontroerend mooie muziek van Henry Purcell – bewerkt en gespeeld door het Nederlands Blazers Ensemble – en het absurd komische en soms sinistere universum van de poppen van Duda Paiva Company. Samen geven zij een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde.

De Theaterkrant ****
‘Ondanks de duistere verwijzingen is de voorstelling ook geschikt voor kinderen. The Fairy Queen verwent oog en oor’.

Volkskrant****
‘Het verbluffende van de voorstelling zit hem in de eerste plaats in de poppenspelers’.

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Datum:
23 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Website:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Website:
www.herbergdepol.nl