Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dixit Dominus (Händel) en Cantate BWV150 (J.S. Bach)

Johanneskerk: 

3 oktober 2021, 16:00 - 17:15

Evenement Navigatie

Bachwerkplaats

Koor en orkest van de Bachwerkplaats onder leiding van dirigent Yt Nicolai voeren twee prachtige koorwerken uit in de mooie akoestiek van de Johanneskerk in Diepenheim. Ten eerste het Dixit Dominus van Georg Friedrich Händel (1685-1759). Dit meesterwerk van de koormuziek heeft Händel geschreven in zijn Italiaanse periode en het is dan ook duidelijk geïnspireerd door de Italiaanse barok. Het tweede stuk dat uitgevoerd wordt is de cantate Nach Dir, Herr, verlanget mich (BWV150) van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Waarschijnlijk een van de eerste cantates die Bach schreef.

Wat is de Bachwerkplaats?
Om het werk van Bach en tijdgenoten op een passende manier uit te voeren verzamelt Yt Nicolai een projectkoor van zeer ervaren amateurs, een professioneel ensemble en vocaal solisten om zich heen. Vijf keer per jaar komt het koor op een zaterdag naar Werkplaats Diepenheim, waar buitengewoon intensief en op hoog niveau gerepeteerd wordt. Op de zondag wordt overdag ook gerepeteerd en vervolgens wordt aan het einde van de middag een concert van ongeveer een uur gegeven met een cantate van Bach, aangevuld met een ander stuk van (meestal) tijdgenoten van Bach. Rond pasen wordt een uitvoering gegeven van de Johannes Passion.

Nieuwsbrief
Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze concerten? Schrijf je dan in op onze e-mail nieuwsbrief via onze website bachwerkplaats.nl.

NB. 
We volgen de coronaregels van de overheid. Dat betekent op dit moment dat we bij de entree vragen om een geldige QR-code op je smartphone (CoronaCheck app) of in geprinte vorm.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2021
Tijd:
16:00 - 17:15
Evenement Categorieën:
,
BESTEL KAARTEN

Organisator

Stichting Bachwerkplaats
E-mail:
info@bachwerkplaats.nl
Site:
https://www.bachwerkplaats.nl/

Locatie

Johanneskerk
Grotestraat 1
7478AA  Diepenheim

+ Google Maps
Site:
http://www.pkn-diepenheim.nl