Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Diepenheim Klassiek

Johanneskerk: 

25 mei, 20:15 - 22:00

Toegang: €20

Evenement Navigatie

Diepenheim Klassiek is een initiatief van violiste Lucy van Dael. Enkele keren per jaar klinkt er een klassiek concert in de Johanneskerk te Diepenheim. Op 25 mei speelt Camerata RCO twee bijzondere stukken.

Voor de pauze klinkt het 2e strijkkwartet van Anton Arensky. Arensky schreef het kwartet ter nagedachtenis van het overlijden van zijn dierbare vriend Piotr I. Tsjaikovski. De bezetting van dit kwartet is anders dan gewoonlijk. In plaats van twee violen, altviool en cello heeft dit kwartet slechts één viool, altviool en twee cello. Door deze bezetting heeft het kwartet een zeer donkere klank. In het laatste deel klinkt een Russische volksmelodie die je misschien bekend voorkomt. Beethoven gebruikte haar in zijn tweede Rasumovsky kwartet (opus 59 nr 2).

Als tweede stuk op het programma staat het strijkkwintet met twee cello’s van Schubert. Misschien is dit wel het mooiste stuk dat Schubert ooit geschreven heeft. Het is zijn laatste kamermuziekwerk, tot stand gekomen in het jaar van zijn dood. Schubert liet zich inspireren door de strijkkwintetten van Mozart alleen gebruikt hij in plaats van twee altviolen twee celli. Andere componisten die hem hierin voorgingen zijn Luigi Boccherini en George Onslow. Het is groots werk met welhaast symfonische kwaliteiten dat van alle spelers het uiterste vergt qua virtuositeit en expressie.

Voor dit concert komt de Amerikaanse cellist John Walz speciaal uit Californië om de extra cellopartij te spelen in beide stukken. John voegde zich een aantal jaren geleden ook al bij Camerata RCO. (Toen in een concertreeks in Californië) Uit deze samenwerking is een innige muzikale vriendschap ontstaan. Camerata RCO verheugt zich zeer om dit prachtige programma in Diepenheim te komen spelen.

Kaarten via de website, telefonisch 06 48011868 of mail lucyvandael@gmail.com.

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
25 mei
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
€20
BESTEL KAARTEN

Organisator

Diepenheim Klassiek
Telefoon:
06-48011868
Website:
https://diepenheimklassiek.wordpress.com/

Locatie

Johanneskerk
Grotestraat 1
7478AA  Diepenheim

+ Google Maps
Website:
http://www.pkn-diepenheim.nl