Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bibliotheek: Lezing Josephine Rombouts (GEANNULEERD)

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

27 oktober 2020, 20:00 - 22:00

Toegang: €5

Evenement Navigatie

Schrijfster Josephine Rombouts geeft deze avond in de zaal van Herberg de Pol een lezing: Cliffrock Castle, de belevenissen van een Nederlandse huishoudster op een Schots kasteel.

De lezing gaat over Downton Abbey in de eenentwintigste eeuw: het verhaal van een droombaan op een kasteel in SchotlandAls de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper op het plaatselijke kasteel te worden met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities. 
 
Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen. 

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands, en gaf taaltrainingen aan expats, dansers en musici. Ze woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze achtereenvolgens huishoudster, personal assistant en manager was op een kasteel. Eerder verschenen haar bestsellers Cliffrock Castle en Terug naar Cliffrock Castle. 

Na afloop van de lezing laten we Josephine Rombouts in gesprek gaan met de Nederlandse Sietze Visser, die als butler heeft gewerkt op Kasteel Warmelo, ten tijde van Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard. Zijn er veel overeenkomsten of verschillen te ontdekken?  

Georganiseerd door de Bibliotheek, in samenwerking met boekhandel Lovink uit Lochem.  

Foto Josephine: Katja Poelwijk

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
27 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
http://www.diepenheim.nl/tickets/?event_id=77957&p_id=96403" class="et_pb_more_button et_pb_button et_pb_button_one et_pb_custom_button_icon" data-icon="$">BESTEL KAARTEN

Organisator

Bibliotheek Hof van Twente
Telefoon:
0547352911
Site:
hofbibliotheek.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl