Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcert Stolpersteine

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

1 maart, 20:00 - 22:00

Toegang: €15

Evenement Navigatie

De Duitse kunstenaar Gunter Demnig plaatst maandag 23 maart elf Stolpersteine in Diepenheim, ter nagedachtenis aan de Diepenheimse Joodse slachtoffers van het naziregime.

Om geld in te zamelen voor het laten plaatsen van deze Stolpersteine organiseert de werkgroep Stolpersteine Diepenheim een benefietconcert. Dit concert wordt gegeven op zondag 1 maart om 20.00 uur in Cultuurcentrum Herberg de Pol. Aan het concert wordt medewerking verleend door onder meer Trio C tot de Derde, de Diepenheimse pianist Pieter Grimbergen en de Diepenheimse dichter Benno de Graaf.

Het Amersfoortse Trio C tot de Derde wordt gevormd door Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet). Dit trio speelt klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Al improviserend geven ze met hun eigenzinnige vertolkingen vaak bijzondere en onverwachte wendingen aan deze traditionele melodieën. Hiermee creëren de muzikanten een eigen en uniek geluid.

 

Pieter Grimbergen is een internationaal vermaarde concertpianist, die frequent optrad in het binnen- en buitenland en vele TV- en radio-opnames heeft gemaakt. Pieter genoot zijn opleiding bij de Franse pianiste Danièle Dechenne aan het Conservatorium van Amsterdam. Na deze opleiding studeerde Pieter kamermuziek in Parijs bij de Amerikaanse pianist/componist Noël Lee. Ook studeerde hij bij de pianist Claude Helffer.

Kaarten voor dit benefietconcert à € 15 zijn online en aan de kassa in Herberg de Pol verkrijgbaar.

De werkgroep Stolpersteine Diepenheim maakt onderdeel uit van Stichting Kunstmoment Diepenheim. Mocht u de werkgroep met een geldelijke bijdrage willen ondersteunen, dan kan dat op rekeningnummer NL05RABO0122004043 t.n.v. Stichting Kunstmoment Diepenheim, o.v.v. Stolpersteine Diepenheim.

Gegevens

Evenement Categorieën:
, , ,
Datum:
1 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15
BESTEL KAARTEN

Organisator

Kunstmoment

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl