Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bach Johannes Passion o.l.v. Yt Nicolai

Johanneskerk: 

6 april 2019, 19:30 - 21:30

Toegang: €17,50

Evenement Navigatie

Concert Bach-Werkplaats Diepenheim Johanneskerk Diepenheim

Voor het eerst in Hof van Twente kunt u genieten van een unieke vertolking van de Johannes Passion van Bach. Op zaterdag 6 april (Johanneskerk Diepenheim) en zondag 7 april (Hofkerk Goor) brengen het projectkoor en het speciaal hiervoor samengestelde orkest van Bachwerkplaats Diepenheim, met diverse solisten, onder leiding van dirigent Yt Nicolai, de Johannes Passion ten gehore.

De Johannes Passion van Johann Sebastian Bach is een oratorium met het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als onderwerp, waarbij Bach vrijwel letterlijk de teksten van het Evangelie van Johannes volgt. Na zijn eerste uitvoering van de Johannes Passion in 1724 heeft J.S. Bach het stuk nog minstens viermaal bewerkt. De laatste dateert uit 1749, een jaar voor zijn dood. In Diepenheim en Goor klinkt het eerste weekend van april de oorspronkelijke versie.

Voor het grootschalig geestelijk werk volgde Bach vrijwel letterlijk de teksten van het Evangelie van Johannes in de Lutherse vertaling. De Passion vertelt in het eerste deel over de gevangenneming van Jezus en de verloochening door Petrus. Het tweede deel behandelt het Romeinse proces voor Pilatus, de landvoogd van Judea, en parallel daaraan loopt het verhaal waarin Jezus tot koning gekroond wordt.

Het koor van circa 30 zangers en zangeressen en het samengestelde orkest van circa 20 musici van de Bachwerkplaats verwelkomen diverse solisten wat zal resulteren in een ongekende muzikale en dramatische diepgang. Onder meer ‘Es ist volbracht’ (alt), ‘Was ist Wahrheit’ (bas) en de aria’s ‘Ich folge dir gleichfalls’ en ‘Eilt, ihr angefocht’nen Seelen’ zullen indrukwekkende momenten op te leveren. Het belooft een meeslepend drama, waarbij de emoties intens worden beleefd, een bijzonder concert dat je live moet ervaren.

Kaarten voor de generale repetitie op zaterdagavond, in de Johanneskerk te Diepenheim, kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via onderstaande link.

Indien de generale repetitie in Diepenheim uitverkocht is, verwijzen wij u graag naar de officiële uitvoering op zondag 7 april in de Hofkerk (Let op: locatie gewijzigd!) te Goor. Kaarten hiervoor kosten € 27,50 en zijn verkrijgbaar via De Reggehof, of aan de deur, maar vol = vol.

Gegevens

Evenement Categorie:
Datum:
6 april 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€17,50
BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Website:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Johanneskerk
Grotestraat 1
7478AA  Diepenheim

+ Google Maps
Website:
http://www.pkn-diepenheim.nl