Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Arjan Erkel en Jan Wilm Tolkamp

Cultuurcentrum Herberg de Pol: 

29 november 2019, 20:00 - 22:00

Toegang: €15

Evenement Navigatie

“Vrijheid van denken en doen” is de buitengewoon indrukwekkende voorstelling van Arjan Erkel over zijn ontvoering in Dagestan. Op vrijdagavond 29 november staat de oud-medewerker Artsen zonder Grenzen met oud-Normaal gitarist Jan Wilm Tolkamp in het theater van Herberg de Pol om zijn verhaal te delen in een aangrijpende voorstelling.

Op 12 augustus 2002 werd Erkel in de Machatsikala (hoofdstad van de Russische deelrepubliek Rusland) ontvoerd. Hij werkte daar sinds april 2002 voor Artsen zonder Grenzen Zwitserland, hij verleende bijstand op het gebied van gezondheidszorg aan de bevolking en hield zich bezig met de opvang van vluchtelingen uit Tsjetsjenië. Naar verluid zou zijn worden geschaduwd door agenten van de Russische geheime dienst, naar aanleiding van een diner met militaire waarnemers.

Op 11 april 2004 werd Erkel vrijgelaten. De voorstelling gaat over 607 bange dagen ontbering en onzekerheid en over de weg van hoop, moed en kracht naar (innerlijke) vrijheid. Het theaterprogramma wordt gelardeerd met muziek van Jan Wilm Tolkamp, die Arjan Erkel hielp om ‘Oerend Hard’ verder te gaan.

Publieksreactie: “Arjan is geen acteur en geen zanger, maar dat is nu net de kracht: het publiek beseft dat het niet kijkt naar iemand die het speelt, maar naar iemand die het écht heeft meegemaakt en ondergaan. De ontvoering, de angst, het verdriet maar ook de nodige humor en de muziek die hem er doorheen sleepten. Met als toegevoegde waarde het gitaarspel van de sympathieke Jan Wilm Tolkamp. Een aanrader om te bezoeken.”

Tekst en performance: Arjan Erkel
Gitaar en zang: Jan Wilm Tolkamp
Regie: Eva-Lise Geerlings
Techniek: Fred Stoltenhoff

Foto: Eyescream Photography

Gegevens

Evenement Categorieën:
,
Datum:
29 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15
http://www.diepenheim.nl/tickets/?event_id=74849&p_id=50947" class="et_pb_more_button et_pb_button et_pb_button_one et_pb_custom_button_icon" data-icon="$">BESTEL KAARTEN

Organisator

Heerlijckheid Diepenheim
Telefoon:
0547-352122
E-mail:
info@diepenheim.nl
Site:
https://www.diepenheim.nl

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AG  Diepenheim

+ Google Maps
Telefoon:
0547-352911
Site:
www.herbergdepol.nl